Bohusläns Föreningsarkiv

2020-01-07 Äntligen är den på plats! Mikrofilmläsare 2.0

Publicerat

Bohusläns föreningsarkiv har under många år kunnat erbjuda våra besökare att läsa äldre lokala tidningar på mikrofilm. Nu tar vi steget in i Tvåtusentalet! Med generöst stöd av Thordén stiftelsen har vi inköpt en ny mikrofilmsläsare som erbjuder en mängd nya förbättrade finesser.
Digitalt!
Du kan nu få med dig dina forsknings fynd digitalt, de skickas helt enkelt till din mail.
Ergonomi och tillgänglighet!
Då läsaren är kopplad till en dator med vridbar skärm kan arbetsplatsen anpassas till dina förutsättningar. Läsaren är dessutom placerad på ett höj och sänkbart skrivbord vilket ger ytterligare anpassningsmöjligheter.
Kvalitet!
Den som tidigare läst tidning på mikrofilm vet att kvaliteten kan variera väldigt och det är ibland nästan omöjligt att läsa texten, Den kan vara väldigt mörk, suddig, skev och för liten. Detta är nu ett minne blott. Den nya läsaren är kopplad till dator med ett special program som erbjuder kontrastjustering, textjustering och en fantastisk zoom/förstoringsmöjlighet bland mycket annat.
Bohusläns föreningsarkiv är mycket stolta och tacksamma för det generösa bidraget av Thordén stiftelsen som gjort detta möjligt.

Thordenstiftelsens logga


Välkommen att boka tid på telefon 0522-37011 eller på mail www.bohusarkiv.se

Bild föreställande ny läsapparat och person